Sunday, May 2, 2010

carti

"Cand stelele lumineaza jos pe pamant "  de Sidney Sheldon . O gasiti aici. in EN
Cred ca e una din cele mai bune carti despre bussines  .
E povestea unei femei de afaceri,  Lara Cameron.  Se naste in Ice Bay , intr-o "boarding house" si reuseste sa devina intr-un timp relativ scurt unul din dezvoltatori imobiliare cei mai buni .

"Fata lui Bill Rogers s-a lungit. "Real estate a fost bussinesul in care am fost implicat"
"serios?"
"Am avut cladiri peste tot in Midwest. Am avut chiar un lant de hoteluri la un moment dat ." Tonul vocii sale era incarcat de amintiri.
"Ce s-a intamplat ?"
 A ridicat din umeri. "Am devenit lacom. Am pierdut tot. Dar, a fost fain."
Dupa asta au vorbit despre imobiliare in fiecare noapte.
"Prima regula in acest domeniu," i-a spus Roger, "este 0PM. Niciodata sa nu uiti asta."
"Ce este 0PM?"



Parfumul - povestea unei crime Patrick Suskind

O carte despre parfumuri si mirosuri. Si despre oameni. Si despre un om fara miros, un criminal, un monstru sau poate un geniu. Si despre simturi. Si despre sentimente. Si despre modul in care o persoana oglindeste mediului in care vietuieste.
Are aproximativ 100 de pagini si relateaza povestea lui Jean-Baptiste Grenouille, o lume simtita si vazuta nu cu ochii ci cu nasul .
Aici  si aici


"Pe aripile vantului"  Margaret Mitchell

O carte care merita citita (cu conditia sa fii de sex feminin si ai intre 15 si 25 de ani) .  aici si aici in EN si aici si aici in RO.
Putin plictisitoare la inceput, descrieri putin prea lungi, vorbeste despre oameni, dragoste, razboi vazute prin ochii lui Scarlett O'Hara .
A, sa nu uit "păstrează întotdeauna ceva de care să te temi, exact cum păstrezi ceva de iubit... "

cam atat.

2 comments:

  1. Ahh, deci Sheldon ar putea scrie si acceptabil :D ? Dupa ce am prins ''Doomsday Conspiracy'' mi s-a luat de om, desi ''Morile de vant ale zeilor'' fusese aproape ok.

    ReplyDelete
  2. :D cel putin "when stars shine down" a fost mai mult decat acceptabila ;) Pe restul operelor nu am pus mama pentru ca nu imi placea titlul ori tema abordata ;)) asa ca nu pot sa iti raspund.

    ReplyDelete